MENJELANG PILIHANRAYA KECIL DUN LIKAS

(20/7/2001)

1. SEMALAM BILA 14 CAWANGAN PBS DIDALAM BAHAGIAN LIKAS DIBUBARKAN DAN MENYERTAI KEADILAN, SELURUH JENTERA PILIHANRAYA PBS TELAH DIGEMBELINGKAN 100% KEDALAM JENTERA PILIHANRAYA KEADILAN...INI TELAH MENUNUJUKKAN PENDUDUK LIKAS SEDAR TENTANG KONSEP PERJUANGAN POLITIK ALAF BARU DIPERKENALKAN OLEH KEADILAN DALAM BARISAN ALTERNATIF.

2. SEHINGGA HARI INI SEHAJA LEBIH KURANG 150 ORANG SUKARELAWAN BA DARI SEMENANJUNG TELAH BERTUGAS DILIKAS SEJAK HARI PENAMAAN CALUN LAGI ... MEREKA INI DATANG DENGAN PERBELANJAAN SENDIRI .... TAK MACAM PETUGAS BN LEBIH KURANG 5,000 ORANG DARI SEMENANJUNG YANG DITANGGUNG 100% OLEH BN ATAUPUN PENJILAT UMCINO@BN......     DENGAN 150 ORANG PETUGAS BA DARI SEMENANJUNG .... IA TIDAK MEMATAHKAN SEMANGAT JUANG YANG TELAH DISUNTIK DARI LUNAS PADA TAHUN 2000 YANG LALU...SEMANGAT DAN PENGALAMAN DILUNAS MAMPU MELUNASKAN LIKAS DARI TANGAN BN PADA PILIHANRAYA KECIL INI.....YANG PASTINYA SELURUH JENTERA KEADILAN / PAS / PBS / BERJAYA /DAP /PRM DAN LAIN-LAIN PIHAK YANG MENENTANG BN BERSATU HATI TANPA PERLU KOMPROMI ATAU WANG IMBUHAN DALAM MELAKSANAKAN TUGAS DALAM MEMASTIKAN CALON BARISAN ALTERNATIF BERJAYA MELUNASKAN LIKAS DARI PENGUNDI HANTU TAJAAN BARISAN NASIONAL.

3. SOKONGAN RAKYAT LIKAS DALAM BEBERAPA CERAMAH DAN KEMPEN RUMAH KE RUMAH AMAT MENGALAKKAN SERTA DILUAR JANGKAAN ... YANG PALING MENHAIRANKAN ... TELAH 3 TAHUN PERISTIWA LEBAM MATA DSAI BERLALU ...  MASIH ADA PENGUNDI DILIKAS TIDAK TAHU APA YANG BERLAKU SEBENARNYA TERHADAP DSAI DALAM LOKAP BUKIT AMAN AKIBAT PERBUATAN DURJANA RAHIM NOR YANG MENJADI BAPA ANJING KEPADA MAHAHAPRAK@MAHAFIRAUN.....DAN PENGUNDI DI LIKAS INI AMAT TERPERANJAT SAMBIL MENITISKAN AIR MATA BAHAWA SEORANG BEKAS TIMBALAN PERDANA MENTERI DILAYAN SEPERTI BINATANG OLEH PIHAK POLIS DAN PEMERINTAH....DAN KENAPA BERITA INI DIHALANG SAMPAI KEKAWASAN PENDUDUK SEPERTI DILIKAS INI ... PASTI ADA SESUATU YANG NAK DISELINDUNGI OLEH BARISAN NASIONAL DALAM MERAIH UNDI PADA PILIHANRAYA YANG LEPAS.

4. KEADAAN LUAR BIASA DI LIKAS JUGA TELAH MENGUBAH CORAK BERPOLITIK RAKYAT SABAH.... KERANA LIKAS TELAH MENJADI PERINTIS POLITIK ALAF BARU YANG DIPERKENALKAN OLEH BARISAN ALTERNATIF MELALUI CALON KEADILAN....CARA POLITIK YANG LEBIH PROFESSIONAL DAN MATANG INI TELAH MENJADIKAN PARA PENGUNDI DILIKAS LEBIH TERBUKA MINDA DARI SIKAP DIAM DAN TAK AMBIL TAHU KEADAAN SEKELILING SEPERTI DAHULU.... POLITIK WANG DAN RASUAH PILIHANRAYA JUGA SENJATA UTAMA BN SEJAK BERZAMAN....DAN PADA PILIHANRAYA KECIL LIKAS KALI INI .... BUDAYA POLITIK LAMA CARA BN PASTI AKAN MENCAPAI KEGAGALAN .... DAN PENGUNDI HANTU PASTI AKAN DITANGKAP OLEH GHOSTBUSTER BA PADA 21HB.JULY.2001 INI...KERANA CARA POLITIK PROFESSIONAL DAN MATANG SERTA KESEDARAN RAKYAT LIKAS BETAPA PENTINGNYA MELAKSAKAN TANGGUNG-JAWAP SEBAGAI PENGUNDI YANG TIDAK DIPAKSA SERTA DIBELENGGU KETAKUTAN SEPERTI YANG DIWAR-WARKAN OLEH BN SEJAK MERDEKA LAGI ... KINI PENGUNDI LIKAS AKAN KELUAR MENGUNDI SEPERTI PENGUNDI DI LUNAS DENGAN TENANG DAN BEBAS YAKIN DENGAN KEPUTUSAN DIRI SENDIRI....BIAR BERJUTA RASUAH DAN JANJI MANIS .... RAKYAT LIKAS TAHU MANA SATU PILIHAN HATI MEREKA.

TAHNIAH KEPADA SEMUA PETUGAS BA ... TERUTAMANYA PENGARAH JENTERA PILIHANRAYA BA .... YB AZMIN ALI (SEMOGA YB BERJAYA SEPERTI DILUNAS).....KERANA 150 ORANG SKUAD KHAS DI LIKAS INI ADALAH PERANCANG DAN PETUGAS DI LUNAS TEMPOH HARI ... INSYA ALLAH .... DENGAN SEMANGAT DAN KEYAKINAN KEPADA KETENTUAN ALLAH SWT.... CALON BA DI LIKAS AKAN MELUNASKAN SEGALA JANJI-JANJI BA DI LIKAS.

PSARAFHQ (20/7/2001) ... MELAPURKAN DARI BILIK GERAKAN UTAMA.REFORMASI & ISLAH
KE ARAH MALAYSIA YANG ADILREFORMASI & ISLAH
KE ARAH MALAYSIA YANG ADIL