ISU SEMASA: Pertemuan PAS/UMNO

Assalamualaikum semua,

Kita semua dah nampak Mahathir pening kepala. Allah dah janji akan bantu Islam dan pengikut yang benar. Kan dah sakit kepala!!

Fakta dibawah kita jangan lupa:

1. Melayu tidak berpecah. Yang pecah dan nak punah ialah UMNO. Melayu benci UMNO, hentam UMNO dan lari dari UMNO. PAS dan BA semakin kuat sebab melayu bersatu dibawah BA.

2. Perpecahan tetap berlaku dimana-mana didunia terhadap apa saja bangsa dan bila-bila masa. Penyatuan hanya boleh dilaksanakan dengan satu syarat saja: "Dan berpeganglah pada tali Allah dan janganlah kamu berpecah-belah". UMNO dok canangkan rangkap kedua dalam ayat tadi, tapi jelas menolak pra-syarat perpaduan iaitu 'berpegang pada tali Allah'. Yang ini kita kena hurai lebih sikit. Kalau puak sekular-nasionalis tu pekakkan telinga kepada penerangan kita dari BA, harap depa tanya imam besar mereka Astora Jabat atau timbalan imam besar seperti Nakhaei Ahmad, Hamid Zainal Abidin, Hamid Othman dll. Tanyalah huraian 'Tali Allah'.

3. Mahathir beriya-iya benar dalam hal pertemuan PAS-UMNO ini sebab inilah last resort dia. Dia mahu berhenti/berundur/disingkirkan dalam keaadan kununnya dialah pemimpin pertama dan ulung yang menyatu-padukan melayu. Walhal "Malays are not even divided in the first place!".

4. PAS dah berpuluh tahun mengajak diadakan muzakarah, debat, perbincangan. Tapi UMNO buat pekak sahaja - tiba-tiba kununnya UMNO lah sekarang yang amat prihatin tentang perpecahan melayu.

5. TPM pula kata semalam bahwa mengelakkan perbincangan perpaduan (merujuk kenyataan Prof. Shahnon Ahmad) adalah tidak Islamik dan kununnya inilah bukti PAS tidak Islamik. Amboi, UMNO tu Islamik sangatkah? Rasuah dan merompak dana rakyat, pesta sex, dadah, kilang arak, bohsia, seleweng duit (KWSP, Tabung Haji, Kumpulan Wang Pencen dll.), hina Nabi dan ulama, promomosikan pemikiran sesat Astora Jabat dan Kassim Ahmad, menyebarkan fitnah DSAI, menipu dalam pilihanraya, jenayah pengkhianatan Jab. Pendaftaran Negara dalam mengeluarkan IC palsu (pengarah dan timbalan JPN mestilah dihukum gantung sampai mati), penipuan SPR, menggunakan dewan orang-ramai sebagai bilik gerakan UMNO (dalam hal ini depa kata kerajaan adalah UMNO, tapi bila pra-syarat PAS tentang royalti minyak dan keganasan polis depa kata itu kerajaan punya hal, bukan UMNO) dan lain-lain contoh adakah itu Islamik?????

6. Rakyat mestilah bersatu untuk menjatuhkan Mahathir dan angkatannya. Kemudian kita akan seret mereka beserta kroni dan keluarga mereka semua kemahkamah. Kita lakukan sebagaimana mereka lakukan terhadap kita sekarang. Polis dan SB yang jahat telah kita kenal-pasti. Mereka-mereka ini akan kita tangkap, pecat dan bogelkan didalam bilik sejuk. Kita suruh mereka makan najis sendiri sebagaimana mereka suruh Bangla makan najis sendiri. Harta mereka diseluruh dunia akan kita bekukan dan kemudian kita rampas dan dibahagi-bahagikan kepada rakyat semua termasuk penyokong UMNO/BN. Kemudian kita sumbat Mahathir dan kroninya kedalam penjara kerana kesalahan merompak, menipu, membunuh dan melancarkan peperangan terhadap DYMM Agung. Jika mereka mati dalam penjara, anak-anak mereka dan cucu-cucu mereka akan sambung hukuman itu. Inilah yang dinamakan Qisas. "Wahai orang-orang yang beriman, diwajibkan keatas kamu melaksanakan Qisas" (Al-Baqarah 178)

Wassalam.

Dolah Badui