Tentera sebelah siapa???

Salam sejahtera,

Dua tiga hari lepas kita telah dimaklumkan dlm media pelacur Umno melalui kenyataan Timb. Ketua PDrM bahawa tentera akan digunakan untuk membantu polis sekiranya rakyat terus menerus melakukan demonstrasi dan mengancam keselamatan negara. Keselamatan negara atau keselamatan Cek Det serta kroninya? Kemudian saranan musuh rakyat (PDrM) itu telah disambut dan diakui oleh Menteri Pertahanan, Datuk Najib. Peringatan buat Datuk Najib, jgn sekali-kali kamu merosakkan nama serta rasa hormat pihak anggota tentera kepada kamu!! Selama ini pihak  tentera sangat berbangga diatas kecemerlangan yg kamu lakukan dlm menerajui ATM. Jika kamu ikut rentak Dolah Bodohi dan mamak tu .....alamat nak mampus kerier kamu jawabnya!!!

Walau bagaimana pun sekiranya pihak tentera dilibatkan sama, ini  merupakan "orang mengantuk disorongkan bantal" buat BA. Memang telah diketahui umum apa lagi pihak pemerintah bahawa pihak tentera tidak mudah di"gula-gula"kan oleh mereka macam mereka buat pada PDrM. Mungkin ada dua tiga orang pegawai tertinggi tentera mereka boleh "makan" tapi "sorrylah" pegawai serta anggota tentera dibawah  tidak berperinsip menyebelahi kezaliman dan kemungkaran!!!. Ingat lagikah siapa yg memaksa supaya Anwar dikeluar dari Bukit tak Aman semasa terdengar khabar angin beliau dibelasahkan separuh nyawa oleh "Babak Anjing" Rahim no more dulu ??  Untuk pengetahuan tuan-tuan, anggota tentera bertugas mengikut amanah yg diberikan oleh rakyat untuk menjaga keamanan dan maruah negara dari kekacauan bukannya menjadi pengacau bilau macam PDrM!!!.

Dari data pilihanraya yg lalu khasnya Pilihanraya Teluk Kemang, mungkin juga kaji selidik telah dijalankan secara rahsia samada pihak risik tentera atau "hantu-hantu" kerajaan, kita dapat lihat bahawa pihak tentera lebih memihak kepada BA. Ini bukan kerana mereka ingin menetang kerajaan yg ada tapi mereka menentang kezaliman dan kemungkaran yg berlaku dan ketidakadilan yg dapat dilihat ketika ini. Maknanya jika pihak tentera digunakan juga, pihak BA dan rakyat yg berdemontrasi aman akan mendapat sokongan moral dan simpati yg lebih dari pihak tentera. Mereka (anggota tentera) ini tidak takut akan gertak pihak atasan mahu pun kerajaan kerana menyebelahi BA kerana mereka tahu itu adalah arahan bacul @ pondan dari mulut Umno bukannya dari pihak kerajaan yg demokrasi. Kerana kerajaan yg adil dalam sistem demokrasi tidak akan membuat perkara "gila babi  "sedemikian rupa.  Maka ada harapan lagi cepatlah "pelepah pisang" boleh di"rentam buang". Betul tak anggota-anggota tentera???   Kalau pihak Kerajaan masih kurang percaya dgn pendapat ini silalah buat 'survey' secara sulit kepada semua anggota tentera di Malaysia ketika ini. Dan jangan terkejut sekiranya lebih dari 80 %  anggota tentera bersimpati dan menyokong BA. Awas!!!, Lagi sekali diingatkan ini bukan bermakna tentera tidak taat setia kepada kerajaan dan negara (bukannya taat pada Umno,MCA&MIC) tapi disebabkan terlalu taatlah mereka berkelakuan sebegitu rupa kerana mereka tahu dan takut negara ini akan hancur lebur 'tanpa perang' disebabkan dua tiga kerat barua @ haram jadah dalam Umno dan BN sekarang ini.

Jadi apa yg dicanangkan dlm media bacul itu hanyalah provokasi @ ancaman Umno dan BN untuk menakut-nakutkan kan rakyat yg ingin melakukan perubahan dalam semua sistem negara yg telah dimusnahkan oleh Umno dan BN demi untuk melindungi kejahatan yg mereka-mereka lakukan selama ini.

-Suara Tentera -