Surau Flat Tenggiri (Seberang Jaya-Ptg.Pauh) 'dikianati' AJK surau (umno)!

Surau Flat Tenggiri.

AJK terbabit Sulaiman Shariff (Pak Leman) dan ahli umno setempat. Isteri beliau Puan Norma memandu kereta kancil merah PEE 5764 adalah ketua wanita umno cawangan klaster Tenggiri. No telepon rumah, 04-3989114.

Pengerusi surau Mohd.Yazid bin Mohd.Thani berasal dari kg.Baru, KL serta bertugas di JPJ Sbg.Jaya (UMNO).

Kejadian yang memalukan berlaku pada 7-3-01 pada jam 6.30ptg~7.00 ptg dan 8-3-01( Rabu) Kejadian berlaku apabila teks kutbah solat Hari Raya Haji menyentuh hal pengerbonan dalam jihad penentangan murtad dan menegak syariat islam.

Kejadian pertama 7-03-01 (selasa).

Pak leman telah membuang karpet di depan pintu masuk utama serta menindihnya dengan motosikal beliau sendiri. Mencampakkan sejadah di balai lintang. Membuangkan papan kenyataan di tepi dinding. Menconteng di papan utama serta memadam jadual kuliah. Beliau menulis kata-kata kesat seperti 'kepada semua ahli parti kurang ajar tidak membuat masalah di surau milik umno'. Pak Leman juga secara tidak langsung telah mengganggu seorang pelawat dari padang serai yang ingin menunaikan solat.

Kejadian kedua 8-03-01(Rabu).

Pak Leman menolak kabinet yang mengandungi kitab suci al-qur'an dan lain-lain kitab berselerak di lantai surau. Pak Leman telah beberapa kali membuat kerja yang terkutuk dan amat memalukan jemaah surau ini.

Sedarlah wahai Pak Leman. Umur sudah mega petang. Jaga dan didiklah isteri baik-baik. Isteri Pak leman telah terlibat dalam kegiatan sumbang seks dan janganlah jadi suami DAYUS!!!. Belajar mengajilah dan solat 5 waktu sahaja belum cukup untuk insan beriman. Janganlah Pak Leman jadi seperti burung kakak tua yang pandai berkata-kata tetapi tidak memahaminya. Baca dan Fahamilah al-qur'an dengan baiknya sebelum maut menjemput Pak Leman. Pak Leman mendapat perlindungan dari Pengerusi Surau sebab itulah Pak Leman melakukannya berulang kali. Moga-moga Pak Leman mendapat taufik dan hidayah dar Allah swt.