Mulut Mahathir Angkara Bencana

Kejadian di Taman Medan, Kampung Lindungan, Kampung Gandhi, Taman Desa Ria di persisiran Jalan Klang Lama merupakan satu kejadian yang sungguh pilu bagi semua penduduk sekitar amnya, dan rakyat khasnya. Pertumpahan darah tidak membawa faedah pada semua.  Yang lebih memilukan, orang yang tidak bersalah menjadi korban  akibat dari percikan api perkauman yang semakin marak.  Pepatah ada mengatakan siapa yang menyemai angin pasti akan menuai badai.  Pertelingkahan yang sia-sia dan  yang tiada penghujung ini mestilah diberhentikan segera.

Kerjasama dan toleransi dari semua golongan masyarakat terutama kedua-dua pihak yang bertelagah amatlah diharapkan. Ketepikanlah segala perkara yang boleh merosakkan perpaduan dan berusahalah ke arahnya walaupun ianya merupakan satu tugas yang berat.  Namun sungguh pun begitu, percayalah, jalan kedamaian sentiasa terbuka luas demi untuk kebaikan bersama.  Cuma masing-masing mestilah bersungguh-sungguh menjayakan agenda perdamaian.

Di kala ini terfikir juga, alangkah baiknya jika Datuk Seri Anwar Ibrahim ada pada saat ini.  Pasti beliau akan turun ke tempat kejadian awal-awal lagi sebelum pergaduhan merebak.  Ini beliau buktikan pada pertelingkahan di Kampung Rawa di Pulau Pinang suatu ketika dahulu sewaktu menjawat jawatan 'Pemangku Perdana Menteri' di kala Dr Mahathir bercuti di London.

Itulah bezanya seorang pemimpin yang berjiwa rakyat di bandingkan dengan yang ada sekarang ini yang menyerahkan bulat-bulat pada polis seolah-olah itulah usaha yang terbaik.  Sedangkan polis juga         bertanggungjawab terhadap merebaknya kejadian ini apabila sebelum kejadian ini telah pun berlaku beberapa insiden pergaduhan dan pihak yang terbabit telah pun membuat laporan pada peringkat awal sebelum tercetus rusuhan kaum, malangnya Polis yang berwibawa' hanya mahir dan gemar mengambil tindakan tunggu dan lihat.  Efisiennya tindakan mereka hanyalah kepada reformis yang berhimpun secara aman tanpa membawa apa-apa senjata.

Tahniah juga harus diucapkan terutama pada Dr Mahathir yang selama ini menyampaikan ucapan perkauman dan ugutan mengingatkan rakyat kepada tragedi 13 Mei. Oleh itu inilah hasilnya akibat dari apa yang diucapkan.  Yang menanggung akibatnya adalah rakyat tanpa mengira warna kulit.  Sebenarnya parti Barisan Nasional yang berteraskan kaum telah gagal mengwujudkan  perpaduan kaum.  Oleh itu rakyat   mestilah menolak mereka demi membentuk perpaduan yang sebenar. 

Akhir  sekali marilah sama sama berusaha memelihara kedamaian dan di waktu yang sama perbaikilah diri dari kesilapan lalu yang menjurus kepada kemusnahan.  Kejadian ini juga merupakan bala hasil dari perbuatan tangan tangan manusia yang merosakkan....                   

Akhir sekali, jangan lupa tolak pemimpin yang membakar api perkauman.

SB Rakyat.

Nota webmaster: Inilah yang Mahathir rancangkan ... biar rakyat lihat betapa ISA perlu dikekalkan. Mengapa laungan perpaduan Melayu tidak disahut? Nanti Mahathir akan cakap juga lihatlah kepada parti PAS, apa mereka buat dan sumbangkan kepada perpaduan dan penyatuan Melayu. Semuanya ini dirancangkan agar menjadi 'buah' dan peluru bagi Mahathir menghentam dan menghenyak pembangkang. Mahathir akan korbankan rakyat demi kepentingan dan pengekalan kuasanya. Yang benar tetap benar. Kita tuggu dan lihat apakah sebenarnya 'Tragedi Kg. Medan' ini akan ada pembongkaran ekslusif mengenainya nanti .... ~ webmaster